BackOnTrack


 Detta är de produkter från BackOnTrack som du hittar hos oss ,Fler tillkommer efterhand som som vi själva eller våra testpersoner testat produkterna

Nackskydd med polokrage


Nackskyddet skapades i samarbete med Pisksnärten, rehabföreningen för whiplashskadade.

Har en "haklapp" framtill och baktill som är lika stora. Baktill täcker den kappmuskeln vilket är en viktig aspekt vid whiplashskada eftersom kappmuskeln starkt bidrar till smärtproblematiken. Skyddet går också ut över hela axeln.Armbågsskyddet har visat sig ge mycket god effekt vid musarm och tennisarmbåge. Det keramiska tyget har en effektfull inverkan på inflammatorisk utlöst smärta, som dessa smärttillstånd är ett resultat av.


Välj hellre ett trångt skydd än ett större vid behandling av musarm, eftersom tryck mot det ömma området upplevs positivt vid musarm. Det är värt att prova armbågsskyddet även vid mer kroniska besvär, till exempel efter att man har behandlat ett tillstånd med kortisonsprutor.


Handskarna är en av våra mest unika produkter. De hjälper påfallande många som har värk i händerna, till exempel reumatisk värk, eller de som ständigt fryser om fingrarna.


För att produkten skall fungera bra så måste du själv producera lite värme som sedan reflekteras. Handskarna i sig självt är tunna och om det är kallt ute så rekommenderar vi att du använder tjockare handskar utanpå. (Så tunna att du kan använda dom i arbetshandskar


Handledsskyddet passar bra såväl vid arbete med monotona rörelser, till exempel vid datorn, som vid mer kraftfulla ansträngningar. Skyddet ger en känsla av stöd.


Vet du att vi har två senor i samma senskida just vid tumbasen, men inte på något annat ställe i kroppen?


Detta gör att de två senorna kan skava mot varandra och en inflammation uppstår här lättare än i andra senskidor, speciellt vid hormonomställningar.


Nackskydd med kardborre


Täcker nacken och de översta kotorna av bröstryggraden. I första hand brukar man tänka på nackkotorna vid whiplashskada, men det är vanligt att översta bröstryggen också bidrar till smärtan. Skyddet går ut över halva axeln.


Nackkragen knäpps med kardborre på framsidan.Knäskydd


Är smidigt och enkelt att använda. Det är uppskattat av äldre människor och är dessutom perfekt att använda under natten eller under åtsittande byxor, till exempel ridbyxor. Skyddet hålls på plats av en elastisk ring i överkanten. Ringen håller inte att dra i. När du sätter på dig skyddet, undvik att hålla i ringen. Fatta istället grepp längre ner på skyddet.


Knäskydd med spänne


Har ett justerbart spänne i överkanten. Det är ett elastiskt band som hålls på plats av två kardborrefästen. Bandet kan spännas när du motionerar eller släppas på under vila. Det går även att ta bort när du till exempel ska sova. Om du har en svullnad kring knät som avtar är spännet en extra fördel eftersom du successivt kan spänna åt lite i taget.


I skyddets sidor finns två flexibla stavar som erbjuder ett visst stöd samt minskar risken för att skyddet skrynklas ihop i knävecket.


Vadskyddet kan vara bra att använda om du ofta har träningsvärk i vaderna eller ont av benhinnorna. Används av många idrottare.

(Detta har vi bla. fotbollsspelare som använder då de får problem vid byte mellan underlag)


Vristskyddet har ett elastiskt band som fästs med kardborre i överkanten, som både går att spänna och ta bort. Detta är praktiskt om man har en skada med svullnad, för om svullnaden minskar så kan man lätt spänna åt skyddet lite mer.


Om du har problem med hälen rekommenderar vi istället strumpan eller sulorna eftersom vristskyddet har en öppning för hälen.


Tänk på att vristskyddet tar lite extra plats i skon och att det är lite grövre tyg än strumpan. Detta gör att vristskyddet erbjuder ett visst stöd men att det också innebär att kanterna vid lång tids användning för vissa kan upplevas som obekvämare än strumpan. För att nå framgång med Back on Track skall du ha skyddet under längre tid. Var god se användarinstruktionerna.


Har man problem med kalla fötter så rekommenderar vi iläggssulorna

Ryggbältet med smal front


Är mer praktisk om man sitter mycket, exempelvis kör bil eller rider.


Om man som kvinna har problem som sitter långt ner i ländryggen kan man genom att korsa bältet lite framtill få en bra passform över höfterna.


Omkretsen är justerbar med kardborrelås.


För att skapa optimal hudkontakt finns det baktill i ryggskyddet en mjuk och löstagbar fyrkant. Den fyller ut luftspalterna som bildas vid ryggkotpelaren och kan tas bort om man till exempel vill ha skyddet tunnare under byxorna. Effekten finns ändå kvar eftersom hela bältet innehåller keramisk textil.


Alternativt kan du använda den lösa fyrkanten separat och låta byxorna hålla den på plats, ifall du vill ha något som är extra tunt.


Här kan du kontakta oss med frågor mm  (eller tfn: 073 318 00 61)

 
 
 
 

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.Värmestrålning

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.