Om oss

Vår målsättning är att saluföra produkter som aktiva hundägare behöver till det bästa priset.


 Vår idé är att vi  endast väljer produkter som vi själva testat/använder och har bra erfarenhet av. Och när vi åker ut på tävlingar runt om i landet så har vi oftast ett urval av produkterna med oss som en service till våra kunder då det är lättare när man får känna på dem och prova på sin hund.


Om ni inte träffar på oss ute på banorna så kan ni givetvis beställa här på hemsidan, genom mail, messenger på Facebook eller ringa oss .  (titta under fliken kontakt)


Vi utökar sortimentet efter hand som vi själva provat produkterna och i samrådan med er kunder, så tveka inte att höra av er om det är något mer ni önskar att vi tar hem.Följ oss gärna på Facebook (MB Hund och Hobby) och Instagram (mbhundochhobby)

Vi heter Mike och Martina Berglund och har två döttrar  som heter Matilda (f92) och Moa (f94).


Mike är född 1963 och är uppväxt i Emmaboda i samma hus som vi bor nu.  Mike jobbar som IT tekniker på  det internationella företaget  Xylem som finns på orten. Han är även  radioamatör och hans signal är SM7SYR.


Martina är född 1969, är uppväxt i Emmaboda och jobbar som behandlingspedagog på kommunen. Hon är även kost och träningsintresserad och är utbildad kostrådgivare inom lågkolhydratkost/LCHF/Paleo.


Vi är  ett litet familjeföretag som gör detta helt på vår fritid och vi har allt lager hemma i vårt lilla hus. Vår största hobby är våra fem Whippettikar Meya, Malva, Mynta, Sookie och Milli som vi tävlar med runt om i vårt vackra avlånga land och kör omkring med vår husbil. Fast mest så är de ju våra kära familje medlemmar, goda vänner, sängvärmare, promenadsällskap, träningspartners, lekkompisar, samtalsterapeuter  och mycket mer. Sookie bor till vardags hos vår dotter Moa och hennes Fredrik men följer med oss på helgerna och tävlar. Vi köpte vår första Whippet 1991 och hon hette Galactics Big Bertha, kallades för Myran och hon bodde hos oss i 15 1/2 år. Henne tävlade vi bara inom Whippetrace och 1995 blev hon vinstrikaste tik. Vi hade då även en omplacering, Carmodey Legendary Lass som kallades Massi som tyvärr bara fick ca 9 år i livet. 1999 köpte vi Gårdsjöns Källfrid som vi kallade Frida. Henne tävlade vi inte med då livet var som mest hektiskt med barnens aktiviteter. Hon blev 14 år.   När vi började tävla upptäckte vi att det var svårt att få tag på bra grejer till vinthundar så därför tar vi hem lite extra när vi beställer och säljer det till er kunder. Vi är noga med kvalité på mat, tillskott, godis, täcken  och andra tillbehör som behövs för att ha ett aktivt hundliv. Därför har vi noga provat allt vi använder och vill gärna dela med oss av våra erfarenheter.